Egglezos - ΙΣΤΟΡΙΑ

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-9827797 Email : info@egglezos.gr
ΑΡΧΙΚΗ > ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Τρείς γενιές Χρώματα Ποιότητος στις καλύτερες τιμές.

Το 1979 ο Χρήστος Εγγλέζος έχοντας περάσει 26 χρόνια στην Νέα Υόρκη επέστρεψε στην Αθήνα και αποφάσισε να ανοίξει ένα συνοικιακό χρωματοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο όπου διέμενε. Εκτός από χρώματα στα προϊόντα του καταστήματος συμπεριλαμβάνονταν εργαλεία , είδη οικιακής χρήσεως , σιδηρικά και όλα τα υπόλοιπα είδη κιγκαλερίας. Μετά από 6 χρόνια συνεχούς δουλειάς με συνέπεια και σοβαρότητα ο ιδρυτής (Χ.Εγγλέζος) αποφάσισε να επικεντρωθεί στα χρώματα παραμερίζοντας τα υπόλοιπα προϊόντα. Με μοναδικά όπλα την όρεξη για δουλειά , τη διορατικότητα και το όραμα για το μέλλον εισήλθε σε ένα χώρο όπου ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός , οι απαιτήσεις μεγάλες και τα ποσοστά κέρδους χαμηλά.

Έχοντας σαν αρχή τον σεβασμό προς τον πελάτη και την σωστή εξυπηρέτηση το 1994 είναι σε θέση να ανοίξει το δεύτερο μαγαζί το οποίο αναλαμβάνει ο γαμπρός του Νικόλαος Μαραγκουδάκης στον Άγιο Δημήτριο. Με την καθοδήγηση του ιδίου το δεύτερο κατάστημα αποτελεί πρότυπο και η άνοδος είναι ραγδαία. Το 1996 ο γιός του Χρήστου Εγγλέζου , Κωνσταντίνος Εγγλέζος , τελειώνει την στρατιωτική του θητεία και παίρνει ενεργά μέρος στην επιχείρηση όπου δούλευε περιστασιακά από μικρός. Έχοντας σπουδάσει οικονομία και διοίκηση , οι γνώσεις του αλλά και η εργατικότητα του τον φέρνουν σε θέση να επεκτείνει την επιχείρηση που ίδρυσε ο πατέρας του. Έτσι στην ίδια χρονιά ανοίγουν νέο υποκατάστημα στην περιοχή της Καλλιθέας και ένα χρόνο αργότερα στο Χαλάνδρι.

Η επιχείρηση εξακολουθεί να έχει οικογενειακό χαρακτήρα αφού τα στελέχη των νέων καταστημάτων είναι μέλη της οικογένειας. Η ανάπτυξη πλέον γίνεται με γοργούς ρυθμούς. Το 1999 ξεκινάει η χρήση barcode και τα καταστήματα συνδέονται με επιχειρησιακό δίκτυο on-line.Αργότερα γίνεται συγχώνευση των καταστημάτων - που μέχρι τότε το καθένα αποτελούσε ξεχωριστή εταιρεία – σε μια εταιρεία την «Εγγλέζος Χρώμα ΑΕ» και ανοίγει νέο υποκατάστημα στην Δάφνη.

Από το 2005 η εταιρεία «Εγγλέζος Χρώμα ΑΕ» έχοντας πλέον διαπιστώσει την έλλειψη στην αγορά ενός πλήρες δικτύου διανομής ειδών χρωματοπωλείων , ξεκινάει δυναμικά με πλήρες γκάμα προϊόντων μεγάλων οίκων όπως : «3m Hellas Limited» , «Muralo Company i.n.c» , «Brignola s.p.a» , «Smirdex» , «Walkron» , «Abrapower» , «Alpe» , «By Best» , «Fia» , «Rosseti» , «L’outil» , «Βιβεχρώμ» , «Benjamin Moore» , «Kraft» , «Vitex» , γλουτολίνη.

Το 2007 ανοίγει νέο κατάστημα στο Ναύπλιο.

Το 2010 το τμήμα της χονδρικής μεταφέρετε σε ιδιόκτητες αποθήκες με δυνατότητα αποθήκευσης 1000 παλετών. Ξεκινούν μαζικές παραγγελιές από την Κίνα και την Ευρώπη όπως επίσης και από τις Ελληνικές βιομηχανίες χρωμάτων ώστε να πετύχουμε τις καλύτερες τιμές τις αγοράς. Το 2013 και ενώ το τμήμα της χονδρικής έχει καταλάβει ηγετική θέση στο χώρο του χονδρεμπορίου με την βοήθεια και του Μανώλη Μαραγκουδάκη εγγονού του Χρήστου Εγγλέζου (ιδρυτή) δημιουργούνται 2 νέα καταστήματα στην Νίκαια και στην Αγ.Παρασκευή.

Το 2013 η «Εγγλέζος Χρώμα ΑΕ» αποτελεί την μεγαλύτερη αλυσίδα χρωματοπωλείων στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο δίκτυο χονδρεμπορίου με εξαγωγές στην Κύπρο , στην Αλβανία και στην Βουλγαρία. Συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες Ελληνικές βιομηχανίες χρωμάτων και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Αμερικάνικων οίκων «Muralo Company i.n.c» , «E&J Brushes» όπως και του Ιταλικού οίκου «Brignola s.p.a».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Εγγλέζος με την προσωπική του εποπτεία και την σημαντική συμβολή των αξιόλογων στελεχών και συνεργατών της εταιρείας συνεχίζει την ανοδική της πορεία σαν αρχή την σταθερή τιμολογιακή πολιτική και τον σεβασμό προς τον πελάτη.


ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής
για αγορές άνω των 150 €
ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Εώς 4 Άτοκες Δόσεις
για αγορές άνω των 250 €